Hogyan működik az egészségbiztosítása?

Hogyan működik az egészségbiztosítása?

Magán egészségbiztosítása kiterjed:

 – a fekvőbeteg ellátásra – amikor kórházban kezelik, akár egyetlen éjszakát, akár hetekig

 – a járóbeteg ellátásra – más néven ambuláns ellátás, mindent takar, ami nem igényel kórházi felvételt

 – az egészségügyi vészhelyzetre.

Valahányszor használnia kell MediHelp biztosítását, kétféle módon tudunk pénzügyileg segíteni: akár közvetlen elszámolással előengedélyezés után, akár utólagos visszaigényléssel.

Utólagos visszaigénylés esetén, amikor az orvosi és egészségügyi szolgáltatások költségeit közvetlenül Ön fizeti majd meg az egészségügyi szolgáltatónak, erről írásban előzetesen értesíteni kell bennünket, csatolva az orvosi dokumentációt. Egy, a biztosítási kötvényében meghatározott összeg felett előzetes engedélyezés szükséges.

Amikor igényt nyújt be, először össze kell gyűjtenie az összes orvosi számláját, beleértve az orvosi díjakat, a kórházi számlákat és a gyógyszernyugtákat. Ezek mellett el kell küldenie a MediHelpnek az összes orvosi dokumentumot, mint például az orvosi szakvéleményeket, orvosi zárójelentéseket, laboreredményeket, orvosi ajánlásokat, valamint egy kitöltött igénybejelentőt is.

Egészségügyi vészhelyzet esetén, amikor kórházba kerül, és előtte nem volt lehetősége kapcsolatba lépni a MediHelppel, és kórházba kerül, kérjük, keressen bennünket a lehető leghamarabb, vagy bizonyosodjon meg arról, hogy a kórház tud az Ön MediHelp biztosításáról.

(2021.04.29.)