Hogyan válasszon egészségbiztosítási csomagot?

Hogyan válasszon egészségbiztosítási csomagot?

Számos szempontot figyelembe kell venni, amikor kiválasztja magán egészségügyi szolgáltatóját és biztosítási csomagját.

Mindenekelőtt látnia kell, hogy a biztosítási kötvénye kínál-e nemzetközi lefedettséget, vagy csak egy országra korlátozódik, és hogy szabadon választhatja-e ki egészségügyi szolgáltatóját számos, a biztosítási szolgáltatója által felajánlott közül, vagy egyetlen egészségügyi szolgáltatóra korlátozott.

Döntő fontosságú kérdés továbbá, hogy a csomag kiterjed-e a daganatos betegségek kezelésére vagy a szervátültetésre. Ez kapcsolódik az előző megfontolandó szemponthoz is, hiszen elképzelhető, hogy ezek a kezelések egy országban csak az állami egészségügyben elérhetők.

További megfontolandó szempontok, hogy a biztosítás kiterjed-e a családjára, fedezi-e az esetleges már meglévő betegségeket vagy csak a jövőbeliket, és van-e lehetőség önrész fizetésére a biztosítási díj csökkentése érdekében, ha szükséges.

Bizonyosodjon meg róla, hogy csomagja biztosítani fog minden egészségügyi ellátást, amire Önnek vagy a családjának szüksége lehet. Abban is biztosnak kell lennie, hogy elérheti majd a lehető legjobb egészségügyi szolgáltatókat, akiket egy tapasztalt támogató csoport segít, mint például a MediHelp által biztosított, hogy segítse Önt a szükség idején.

Végül pedig biztosnak kell lennie abban, hogy biztosításának jó az ár-érték aránya, és hogy a biztosítási szolgáltató egy specialista, vagyis, hogy CSAK egészségbiztosításra specializálódik.

A magán egészségügyi biztosítással kapcsolatos döntés az egyik legfelelősségteljesebb döntés életében. A MediHelp, mely 1999 óta van jelen az európai piacon, és a vezető magán egészségügyi biztosítási szolgáltató Közép-Kelet Európában, Romániában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában tevékenykedik.